joi, mai 22, 2014

Vina...bate-o vina!

Am auzit destul de des în ultima vreme oameni afirmând că viața este ciudată, capricioasă și că, de multe ori, tinde să devină parcă propriul nostru dușman.

Sa fie oare adevărat? Sau poate suma deciziilor noastre a dat cu minus la un moment dat?

Îmi este greu să cred că viața în ansamblul ei este o entitate al cărei scop este să ne testeze la fiecare pas și să ne arate că, de cele mai multe ori, are câștig de cauză.

Este adevărat faptul că nu putem controla orice aspect al vieții noastre și că, trăind într-o societate, este inevitabil ca oamenii din jurul nostru să nu ne influențeze într-un mod sau altul, lăsându-și amprenta asupra noastră în trecerea lor, însă, la finalul zilei, doar noi putem decide ce anume vom păstra din esența lor și ce nu.

Dincolo de orice părere, orice tentație, orice constrângere sau sfat, noi suntem cei care decidem dacă drumul pe care mergem este cel în care ne regăsim și cel pe care dorim să continuăm promenada vieții.

Pe cât de ușor este să blamezi viața pentru ceea ce nu a decurs conform planului, pe atât de greu este pentru mulți să își asume faptul că deciziile luate sau...absența lor sunt cele care au construit progresiv situația în care se află, fie ea bună sau...rea.

Nimic nu este absolut în viață și orice adevăr are și excepțiile lui, însă trecutul nu este accidental, iar prezentul nu este decât suma acelor "accidente", uneori pozitivă, alteori negativă, de cele mai multe ori...ireversibilă.

Viitorul rămâne singura necunoscută. Oare va da cu plus...sau tot cu minus?

Oricum ar fi, un lucru este cert: merită descoperit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu