joi, aprilie 09, 2009

...

"Trebuie să riscăm. Vom înţelege pe deplin misiunea vieţii doar când vom lăsa să se întâmple imprevizibilul.

În fiecare zi Dumnezeu ne dă--o dată cu soarele--o clipă în care ar fi putinţă să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. În fiecare zi încercăm să ne prefacem că nu întrevedem momentul acesta, că el nu există, că ziua de azi este la fel cu cea de ieri şi va fi la fel cu cea de mâine. Dar cine îşi examinează cu atenţie ziua descoperă şi momentul magic. Acesta poate fi ascuns la ceasul în care vârâm cheia în uşă, dimineaţa, în clipa de tăcere de după masa de prânz, într-unul din cele o mie şi unu de lucruri care ni se par aidoma. Acest moment există--un moment în care toată puterea stelelor trece prin noi şi ne îngăduie să facem minuni.

Fericirea e uneori o binecuvântare--dar de obicei e o cucerire. Momentul magic dintr-o zi ne ajută să ne schimbăm, ne face să plecăm în căutarea viselor noastre. Avem să suferim, avem să cunoaştem momente dificile, avem să înfruntăm multe deziluzii--totul însă e trecător şi nu lasă urme. Iar în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă.

Vai de cine se teme să-şi asume riscurile. Acesta poate că nu avea niciodată parte de decepţii, nu va avea deziluzii şi nici nu va suferi precum aceia care au un vis de urmărit. Dar când va privi în urmă--pentru că întotdeauna privim în urmă--îşi va auzi inima apunându-i:

Vai de cel căruia îi este dat să audă vorbele acestea. Căci atunci va crede în minuni, dar momentele magice din viaţa sa vor fi trecut de mult."
Paulo Coelho, " La râul Piedra am şezut şi am plâns"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu